Borš purgis

Borš purgis

3kg. kapsast
2kg. peeti
1kg. porgandeid
300gr. chillipipra kaunu
3kg. punaseid tomateid
1kg sibulat
200gr. küüslauku
150gr. soola
250gr. suhkurt
400gr. oliiviõli
3tl jahvatatud pipart
värsket peterselli (suur kimp)
6spl äädikat


Alati oleneb maitseainete täpne kogus juurviljade enda maitsest, maitse järgi võib alati kõike kas natuke rohkem või natuke vähem panna :)

Keedunõu põhjas kuumuta õli, lisa sibul ja küüslauk.
Lisa porgand, chilli ja tomat. Keeda mõni minut.
Lisa sool, suhkur, pipar, riivitud peet ja kapsas.
Keeda tasasel tulel umbes 45minutit. Lisa petersell.
Kõige lõpuks lisa äädikas ja maitsesta veel vajadusel.

Tõsta segu purkidesse ja kaaneta.

Supiks tehes lisan umbes sama koguse vett. Reeglina lisan frikadelle, kuid sobib suurepäraselt ka liha või viineritega.





Kommentaarid